Innováció

KUTATÁSAINK

I. A Szamosszegi Pálinkaház Kft. hazai kutatói partnereivel ( Nova Scienta Kft., James and Tailor Kft.) karöltve a modern erjesztési technológiák területén is számos új eljárást használ, melyek során a nemesített fajélesztő törzsek és feed-batch ( ún. rátáplálásos ) rendszerű fermentorok használata mellett az egyes erjesztési technológiák és az erjedés kiinduló szubsztrátumainak, továbbá termékeinek viszonyát elemezzük. Ennek során az egyes gyümölcscefrék és a speciális élesztők, továbbá a rátáplálásos erjesztés által adott legharmonikusabb aromaanyag,- íz – és illatkompozíciókat keressük, a termék erjeszthető cukortartalmának legideálisabb kihasználása mellett.

II. Külön táplálkozás élettani kutatási projektben az endemikus szatmári gyümölcsökben magasabb koncentrációban megtalálható speciális élettani hatású, változatos kémiai szerkezetű anyagok (flavonoidok) erjedés alatti biokonverzióját és a párlatban, mint végtermékben, vagy a melléktermékekben (mag, héj) való megjelenését vizsgáljuk.

III. Pálinkafőzdénk kizárólag saját fejlesztésű, szabadalommal védett fajélesztő gombatörzseket és rostbontó enzimeket használ, amelyeknek köszönhetően a párlatokra vonatkozó kihozatalaink mintegy 10-30%-kal haladják meg más, pálinka előállítással foglalkozó cégek hasonló értékeit.

ENDEMIKUS GYÜMÖLCSÖK

I. A 2014-es évtől kezdődően pálinkakínálatunk kialakításánál kiemelt figyelmet kap, hogy a hazánkban, azon belül is elsődlegesen a környékünkön található endemikus vagy történelmi, esetleg egyéb más szempontból speciális gyümölcsök felhasználásával – pl.: Lyánycsecsű alma, Batul alma, Húsvéti rozmaring alma, Kormos alma, Londoni pepin alma, Véralma, Fehér besztercei szilva, Paradicsomszilva, Nemtudom szilva, Árpával érő körte, Cigánymeggy -készítsünk pálinkát.

PÁLINKA HÁZASÍTÁSAINK

I. Úttörő szerepet játszunk a pálinka házasítás területén, hiszen több termékünk is külön-külön elkészített pálinkák házasításával készül, melyek esetenként ágyazást is kapnak.

PÁLINKÁINK JELÖLÉSE

I. Pálinkáinkat minden évben külön évjárattal látjuk el, hiszen ahogy a boroknál, úgy a pálinkáknál sincs két egyforma gyümölcsminőséget biztosító év.

II. Valamennyi pálinkánk egyedi elnevezést kapott, pl.: BETYÁROS, MEDVEBŰVÖLŐ, DÉLIBÁB, stb… amely megkönnyíti az azonos gyümölcsből, de eltérő alkoholfokkal vagy ágyazással készült termékeink közötti eligazodást is.

PÁLINKÁINK TISZTASÁGA ÉS MINŐSÉGE

I. Pálinkáink a legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelelnek, az eljárás során kizárólag hibátlan, nagyrészt kézzel válogatott, kizárólag hazai gyümölcsökből készítünk prémium minőségű kisüsti pálinkákat.

II. Pálinkáink nem tartalmaznak semmilyen adalékanyagot, így sem aromákat, sem ízfokozókat sem színezéket.

III. Készülő pálinkáinkat az általunk válogatott gyümölcsök beszerzésétől és minőségvizsgálatától kezdődően a gyümölcscefre elkészítésén át egészen a lepárlásig és palackozásig a legkorszerűbb laboratóriumi háttérrel, folyamatos, naprakész analízissel követjük.

IV. A minőség iránti kérlelhetetlen elkötelezettségünket mi sem mutatja jobban, mint hogy az egyes gyümölcsökből csak akkor készítünk pálinkát, ha az azokból készült cefrék kitűnő minőségben állnak rendelkezésünkre.

V. Fejlett laboratóriumi adottságainkat, professzionális nagyműszeres analitikai kapacitásainkat latba vetve több táplálkozás-élettani és biotechnológiai kutatás-fejlesztési projekthez csatlakoztunk, együttműködésben a gödöllői és debreceni egyetemekkel.

VI. Cégünk a MSZ EN ISO 9001 minőségirányítási rendszernek és a HACCP élelmiszerbiztonsági rendszernek megfelelő gyártástechnológiai eljárásokkal készíti termékeit.

VII. Minden termékünk kézműves jellegű, figyelembe véve a Magyar Élelmiszerkönyv e témában szabott összes feltételét.